موزه خوشنویسی کاخ چهل ستون قزوین
- توضیحات
- دسته: قزوین شناسی
- منتشر شده در پنج شنبه, 07 آذر 1392 09:57
- بازدید: 2939
پیشینه ی تاریخی قزوین، موزه ی زنده ی هنر خوشنویسی است هنر خوشنویسی با توجه به عمقی روحانی و آرامشی که دارد همیشه جایگاه ویژه ای در میان افراد مختلف داشته است.
همانگونه که مستحضرید قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی کشور مطرح است. اساتیدی همچون مالک دیلمی، میرعبدالهادی، عیسای زرنگار، میرنورالهدی قاضی جهان، میرصدرالدین محمد، میرعماد حسنی، میرابراهیم سیفی، گوهرشاد خاتون (فرزند میرعماد)، عبدالرشید دیلمی، میرمحمدعلی خدیوالخطاطین، میرعبدالرزاق، میریحیی محی الکتاب (خواهرزاده ی میرعماد)، میرزاطاهر وحید،درویش عبدالمجید طالقانی، ملک محمد، محمد کاظم، علی اکبر خیارجی، شیخ محمد مجدالکتاب، زین العابدین معجزنگار، محمد طاهر، میرزایوسف و... از قزوین در زمینه ی خوشنویسی ایران ظهور کرده و هر کدام به سهم خود در رونق و شکوه این هنر تلاش کرده اند.
استان قزوين با داشتن پيشينه اي غني در زمينه هنر خوشنويسي و وجود هنرمندان چيره دستي كه هم اكنون در اين زمينه به خلق آثار ارزشمند مشغولند،به عنوان پايتخت خوشنويسي ايران شناخته شده است.به همين منظور سازمان ميراث فرهنگي كشور تابلوهاي بسيار نفيس خوشنويسان دوره هاي مختلف ايران را در محل اين موزه گرد آوري و آن ها را به معرض نمايش گذاشته است.
آثار خوشنویسی به نمایش درآمده در این موزه عمدتا به خط نستعلق و شکسته نستعلیق است و اثر دست استادان و پیشکسوتان این عرصه می باشد . نوع نگارش ها سبک های خوشنویسی منطقه قزوین را می نمایاند . در این مجموعه آثار هنرمندانی چون میرعماد حسنی قزوینی ، درویش عبد المجید طالقانی و میرزا غلامرضا عماد الکتاب به نمایش گذاشته شده است .
این کاخ در سال 1337 به عنوان گنجینه اشیای تاریخی و باستانی مورد استفاده قرار گرفت و هم اکنون به موزه خوشنویسی قزوین تبدیل شده است .
براي تشكيل اين موزه اگر چه ابتدا به مخزن موزه قزوين و ديگر موزههاي كشور مراجعه شد، اما نه مخزن موزه قزوين اثر قابل توجهي داشت و نه ديگر موزههاي كشور حاضر به دراختيار قرار دادن مجموعههاي خود شدند، بنابر اين از مجموعهداران شخصي بويژه در استان قزوين از استادان خوشنويس آقايان: استاد محصص مستشاری، پيلهچي و عاملي كمك گرفته شد.
درحال حاضر موزه خوشنويسي قزوين با بيش از دو هزار و ۵۰۰اثر از آثار بزرگترين استادان خوشنويس ايران ازجمله "ميرعماد قزويني"، "عمادالكتاب"، "ملك محمد"، "درويش عبدالمجيد"، "ميرعلي هروي"، "مالك ديلمي"، "وصال شيرازي"، "نيريزي"، "ميرزا ابوتراب"، "زينالعابدين قزويني"، "زينالعابدين اصفهاني" و" سلطان علي مشهدي" را در خود جاي داده است